Kraljica Elizabeta posetila sajam cveća u Čelsiju, vozili je u bagiju FOTO

Svet 23. maj 202220:28
Podeli:
Foto: Paul Grover/Daily Telegraph / PA Images / Profimedia

Nakon nekoliko meseci problema sa kretanjem, tokom kojih se samo nekoliko puta pojavila u javnosti, kraljica Velike Britanije Elizabeta II posetila je danas sajam cveća u Čelsiju u zapadnom Londonu, javlja Skaj njuz.

Britanska kraljica posetila je danas sajam cveća u Čelsiju, koji se zvanično otvara sutra. Sajam su danas posetili i drugi članovi kraljevske porodice kao i pojedine poznate ličnosti u Velikoj Britaniji.

Kraljica Elizabeta, koja od februara ove godine ima problema sa kretanjem (tada je sama izjavila da ne može da se kreće), provozala se sajmom cveća u bagiju.

Kako ističe Skaj njuz, veruje se da je ovo prvi put u skoro 10 godina da Kraljica koristi bagi na zvaničnom događaju. Britanski list takođe podseća da proslava jubileja kraljičine vladavine treba da se održi za 10 dana.

Foto: Dan Kitwood / PA Images / Profimedia

Inače, kraljica se od početka problema sa kretanjem samo nekoliko puta pojavila u javnosti, poslednji put na otvaranju metro linije sa njenim imenom, a 10. maja je, prvi put posle čak 60 godina, propustila ceremoniju otvaranja britanskog parlamenta.

Ona je ceremoniju pre 60 godina propustila zbog porođaja.

Kraljica Elizabeta II Foto: Dan Kitwood / PA Images / Profimedia

***

Bonus video: Kraljica Elizabeta: 96. rođendan u 70. godini vladavine – gost Aleksandar Đorđević

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar