Kraljica Elizabeta ostaje na tronu nakon smrti supruga

Svet 11. apr. 202118:43
Podeli:
Kraljica Elizabeta Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Iako veliki broj Britanaca očekuje da će kraljica Elizabeta II nakon smrti princa Filipa odstupiti sa trona i prepustiti ga princu Čarlsu, to se ipak neće dogoditi, piše Gardijan. Kraljevski stručnjaci su naglasili da kraljica nema nameru da odstupi sa trona, a glavni razlog tome je činjenica da je ona položila zakletvu Bogu kada je krunisana.

Bivši premijer Džon Mejdžor je nakon smrti princa Filipa istakao kako će kraljica biti veoma usamljena.

„Ne postoji mnogo ljudi kojima ona može otvoriti srce, s kojima može biti u potpunosti iskrena i otkriti im svoje velike tajne. Do sada se mogla osloniti na Filipa i on je bio osoba koja joj je uvijek pomagala da se suoči s problemima“, rekao je Mejdžor u BBC-jevoj emisiji.

Kraljevski stručnjaci su naglasili da kraljica nema nameru da odstupi sa trona, a glavni razlog tome je činjenica da je ona položila zakletvu Bogu kada je krunisana.

Mejdžor je rekao i da će kraljica sledeće godine proslaviti 70 godina na tronu, što je vrlo važan jubilej.

„To je prekrasna prilika za slavlje. Potrebna nam je kraljica sa velikim iskustvom, a kraljica Elizabeta još uvek uspešno obavlja sve svoje obaveze“.

Dodao je da će gubitak supruga ostaviti posledice na kraljičin privatni život, ali i da je siguran da uopšte neće uticati na njen posao.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar