Kovid propusnica potrebna i za toalet u Holandiji

Svet 20. sep. 202122:29
Podeli:
Foto:EPA-EFE/ROBIN UTRECHT

Iako mušterije holandskih barova nisu u obavezi da pokažu kovid propusnicu za piće ili jelo na terasi, ipak će morati da imaju tu propusnicu ako idu u toalet, saopštilo je holandsko Ministarstvo zdravlja.

Holandske vlasti su prošle nedelje ukinule neka ograničenja u borbi protiv koronavirusa, među kojima je ukidanje držanja fizičkog odstojanja, ali su najavile kovid propusnice za barove, restorane i festivale.

„Ako želite da koristite toalet, moraćete da pokažete svoj kod“, navelo je ministarstvo i podsetilo da je QR kod koji potvrđuje da je osoba vakcinisana obavezan za građane počev od 13. godine.

Međutim, holandski premijer Mark Rute nedavno je rekao da nije dobra ideja praviti izuzetak za mušterije koji sede na terasama kafea, jer će ljudi neizbežno morati da uđu da plate račun ili da odu u toalet.

„Vlada je htela da kovid propusnica bude prisutna svuda u hotelijerstvu“, izjavio je Frans presu neimenovni predstavnik holandskog Ministarstva zdravlja koji je dodao da to ne treba da smeta ljudima koji žele više slobode.

Međutim, ta sloboda ne može da bude bez nekih ograničenja, dodao je on.

BONUS VIDEO: Poplavljeno selo Roermond u Holandiji

Komentari

Vaš komentar