Kovačević o Đukanoviću: Optužuje da je neko sluga Beograda, traži pomoć Zagreba

Svet 11. sep. 202113:42
Podeli:
Marko Kovačević Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Dok optužuje druge da su sluge Beograda otišao je da leči rane i traži pomoć u Zagrebu, istakao je gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević nakon intervjua predsednika Mila Đukanovića za Jutarnji list.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Time jasno pokazuje svoje mesto u hijerarhiji čiji je deo. Ma koje to mesto bilo u Zagrebu mu se nalaze nadređeni. A Srbi ne mogu biti sluge Beograda jer su oni deo srpskog naroda. Do sada nacionalni Crnogorci nisu bili deo hrvatskog naroda a da li će Milo krenuti da uspostavlja tu vrednost i da je među nacionalnim Crnogorcima nameće ne znam. Znam samo da on nije prijatelj građanima Crne Gore“, poručio je Kovačević.

Milo Đukanović je u intervjuu za Jutarnji list rekao da Srbija želi Kosovo bez Albanaca, a Crnu Goru bez Crnogoraca. Kako ocenjuje Đukanović, velikosrpska agresija nad crnogorskom državom nikada nije bila jača.

„To je preuveličana priča. Oni se tobože bore da vrate Kosovo. A ne bi veće kazne za Srbiju bilo nego da im ga neko vrati. Oni bi Kosovo, ali bez Albanaca. Kao što bi Crnu Goru, ali bez Crnogoraca. Očigledno je da bi za Beograd Crna Gora bila jedina prava kompenzacija za Kosovo. Vučić često kritikuje bivšu vlast u Srbiji kako su „pustili Crnu Goru da ode“ 2006. godine. Kao da je bila deo Srbije. Setite se šta Darko Hudelist piše o Vučiću i njegovoj patnji dan nakon crnogorskog referenduma, u kakvom ga je stanju zatekao u njegovoj kući. „Bio je to događaj s kojim se deklarisani srpski nacionalista Vučić nikako nije mogao pomiriti“.

BONUS VIDEO Dramatični momenti sa Cetinja

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar