Kosor: Milošević da prizna da Oluja nije etničko čišćenje

Svet 01. avg. 202016:52
Podeli:
Jadranka Kosor Foto:EPA/ANDRZEJ GRYGIEL

Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor poručila je danas da predsednik Srpskog nacionalnog vijeća i potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević, pre odlaska na obeležavanje godišnjice "Oluje" u Kninu, treba jasno kaže da ta akcija nije bila etničko čišćenje.

Kosor je u objavi na Tviteru zatražila od Miloševića i da osudi predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji, kako ona tvrdi, „grmi o etničkom čišćenju uprkos presudi suda u Hagu“.

„Da bismo oprostili drugima i pomirili se s njima, moramo se često miriti sami sa sobom i oprostiti sebi samima priznajući sopstvene greške i propuste. Ako je taj proces iskren, ide se korak napred. Ako nije, nikuda se ne stiže“, smatra Kosor.

Boris Milošević je danas na Fejsbuku objasnio da mu nije bilo lako da donese odluku da ide na proslavu „Oluje“, ali da u Knin ide „otvorena srca“, s nadom da aktuelna vlada može napraviti važan korak ka budućnosti i društvu razumevanja i tolerancije.

On smatra da je njegov najavljeni odlazak na obeležavanje vojne akcije „Oluja“ važan gest koji će poboljšati status srpske zajednice u Hrvatskoj.

Komentari

Vaš komentar