Korona stigla i do Nove Kaledonije: Zatvaranje na 2 nedelje

Svet 07. mar. 202114:51 > 14:52
Podeli:
Foto: Delphine Mayeur / AFP / Profimedia

Nova Kaledonija, francuska prekomorska teritorija i jedno od retkih mesta na planeti koje je bilo slobodno od Kovida-19 zatvara se zbog otkrivanja devet slučajeva koronavirusa, objavili su lokalni zvaničnici u nedelju.

PROČITAJTE JOŠ

Žarište koronavirusa na francuskom arhipelagu otkriveno je nakon što se direktor škole razboleo na ostrvia Valis i Futuna – takođe francuskoj teritoriji na Tihom okeanu i naterao vlasti da provere ima li slučajeva koronavirusa, prenosi Hina.

„Prema prvim indikacijama, pacijent je razvio simptome sredinom februara i mogao je biti zarazan na Valisu i Futuni od kraja januara“, rekao je novinarima Tieri Santa, zvaničnik lokalne vlade na Novoj Kaledoniji.

Nije bilo ograničenja putovanja između dve francuske teritorije, ali je svaka osoba po povratku iz drugih područja morala u strogi hotelski karantin na 14 dana.

Nova Kaledonija zatvara se na dve nedelje od ponedeljka uveče, najavio je Santa kako bi se „suzbilo širenje virusa dok još ima vremena“.

Ostrva su ranije uspešno sprečili prenos koronavirusa u zajednicu koji je dosegnuo gotovo svaki kutak sveta.

Nova Kaledonija, koja se nalazi uz severozapadnu obalu Australije, postala je francuska teritorija 1853. i u početku je bila kažnjenička kolonija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar