Korona odložila kogres CDU i izbor naslednika Merkelove

Svet 26. okt. 202014:32
Podeli:
Angela Merkel Foto:AP Photo/Markus Schreiber

Konzervativna Hrišćansko-demokratska stranka (CDU) Angele Merkel odložila je danas zbog epidemije koronavirusa svoj kongres zakazan za 4. decembar.

Izvršni komitet stranke doneo je odluku da ne održi kongres u Štutgartu zbog trenutne situacije sa koronavirusom. „Trenutna situacija ne dozvoljava organizovanje skupa stranke 4. decembra“, rekao je generalni sekretar CDU Paul Cimjak.

Pročitajte još:

CDU je na kongresu trebalo da izabere naslednika Merkelove kako na čelu stranke tako i na čelu zemlje budući da je nemačka kancelarka još ranije najavila da se neće ponovo kandidaovati na savezničkim izborima u oktobru 2021. godine, prenosi Rojters.

Cimjak je rekao da će partija sredinom decembra odlučiti o daljim koracima koji uključuju i eventualni onlajn kongres.

Merkel: Budite disciplinovani, čekaju nas teški meseci

Merkelova je danas upozorila da je Nemačkoj malo fali da izgubi kontrolu nad koronavirusom i upozorila da zemlju čekaju veoma teški meseci.

Ona je najavila da će se u petak sastati sa prestavnicima svih 16 pokrajina kako bi razmotrili uvođenje još strožijih mera i pozvala građane da smanje društvene kontakte i što je moguće više ostanu kod svojih kuća.

U Nemačkoj je u protekla 24 časa registrovano 8.685 novih slučajeva infekcije, gotovo duplo više u odnosu na 4.325 koliko ih je bilo prošle sedmice.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar