Korona divlja u Indiji, a nastavlja se gradnja rezidencije

Svet 08. maj. 202113:10
Podeli:
Foto: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Dok bolnice mole za spasonosni kiseonik, a hiljade pacijenata umire zbog posledica koronavirusa, indijski premijer Narendra Modi nastavlja sa parlamentarnom obnovom u iznosu od 1,8 milijardi dolara - uključujući novi dom za lidera zemlje.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako piše CNN, odluka da se nastavi ovaj projekat u Nju Delhiju naljutila je javnost, ali i političare opozicije.

Oni su ukazali na očiglednu nepovezanost ulivanja miliona u građevinski projekt kada se zemlja bori sa najgorom krizom javnog zdravstva ikada.

Dvoje građana su pokrenuli slučaj i pred sudom kako bi se izgradnja blokirala. Oni tvrde da zgrade parlamenta ne predstavljaju osnovnu uslugu, prenosi Radio Sarajevo.

Viši sud ponudio je da se slučaj sasluša kasnije ovog meseca, ali su podnosioci zahteva odneli stvar Vrhovnom sudu, tvrdeći da niži sud „nije procenio težinu“ situacije.

„Budući da je u tom slučaju hitno javno zdravstvo, svako odgađanje moglo bi biti štetno za širi javni interes“, napisao je građanin Nitin Saluja Vrhovnom sudu.

Saluja je rekao da će se slučaj najverojatnije saslušati u petak. Napomenimo da je Indija prijavila više od 3.000 smrtnih slučajeva od posledica Kovida-19.

Prema sedmičnom izveštaju Svetske zdravstvene organizacije Kovid-19 Svetske zdravstvene organizacije (SZO), zemlja je u protekloj sedmici imala četvrtinu smrtnih slučajeva od posledica koronavirusa.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar