Korijere dela sera: Italija opkoljena žarištima korone

Svet 10. avg. 202014:42
Podeli:
Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Italija je "opkoljena" državama koje beleže rast broja slučajeva pozitivnih na kovid-19, poput Francuske, Španije i balkanskih zemalja, navodi italijanski list Korijere dela sera.

Zemlje koje smatraju da su u boljoj situaciji kao što su Norveška, Finska, Grčka, Portugalija i, za sada Italija, strahuju od „uvoza“ slučajeva iz država u kojima se širi zaraza poput Francuske i Španije, ali i u Belgiji i Luksemburgu, a posebno u Hrvatskoj, navedeno je u članku.

Na severu Italije su izbila nova žarišta virusa kovid-19 po povratku tinejdžera iz Hrvatske, gde su bili na maturskoj ekskurziji.

Kako je navedeno, epidemiološka kriva naglo raste širom Balkana i broj zaraženih na 100.000 stanovnika u poslednje dve nedelje u Srbiji je 65,9, u Crnoj Gori 163, u Bosni i Hercegovini 130, u Severnoj Makedoniji 88, u Bugarskoj 43, a u Rumuniji 93,9.

List dodaje da su „vrata zatvorena“ za dolaske iz Srbije i Crne Gore koje nisu članice EU, a ulazak na teritoriju Italije iz Rumunije i Bugarske dozvoljen je uz obavezu dvonedeljnog karantina.

Komentari

Vaš komentar