Konjević Krivokapiću: Vaša izjava o Vukšiću je prosto laž

Svet 21. mar. 202120:07
Podeli:
Raško Konjević Foto:Savo Prelević/Vijesti.me

Predsednik crnogorske opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević izjavio je danas da je "prosto laž" izjava premijera Zdravka Krivokapića da su neki članovi Odbora za bezbednost i odbranu odali tajne podatke Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB).

Krivokapić je rekao da su pojedini poslanici u Odboru nepravdeno optužili direktora ANB-a Dejana Vukšića za odavanje tajnih podataka države članice NATO-a, tvrdeći da on nije otkrio podatke dobijene od NATO, već da se radi o internom dokumentu Agencije.

On je pozvao tužilaštvo da podnese krivičnu prijavu protiv poslanika koji su skupštinskom Odboru za bezbednost javnosti dostavili tajne podatke, ističući da su ti poslanici „nedostojni funkcije“.

Konjović je rekao da će podneti ostavku na funkciju poslanika ako se ispostavi da Krivokapić govori istinu, ali je pozvao premijera da podnese ostavku ako je on u pravu.

„Žao mi je, gospodine Krivokapiću, poštujući pre svega vaše godine i akademsko zvanje, ali nema drugog načina niti reči da Vam odgovorim osim da je Vaša današnja izjava – prosto laž“, rekao je Konjević.

On je dodao da poslanici nisu odali tajne podatke nego obavestili javnost da je direktor ANB-a dostavio tajne podatke kojima poslanici ne smeju da pristupe po Zakonu.

Konjević je pozvao Krivokapića da skine oznaku tajnosti sa tog „dokumenta“ ili pokaže saglasnost da se podaci iz predmetnog “dokumenta” mogu dostavljati trećim stranama.

„Ako vi govorite istinu ja ću podneti ostavku na funkciju poslanika, a ako ja budem u pravu red je da Vi podnesete ostavku“, kazao je Konjevic.

On je rekao da je potpredsednik Vlade Dritan Abazović, za kojeg je istakao da je koordinator službi bezbednosti, nakon sednice Odbora rekao da je Vukšić „napravio propust odavanjem tajnih podataka“.

„Ne pretite tužilaštvom poslanicima jer pokazujete da ne razumete šta je parlamentarna demokratija“, poručio je Konjević i naglasio da poslanici po Ustavu i zakonu kontrolišu i nadziru rad ANB-a.

U reagovanju je poručio i da se lažima ne može sakriti istina.

„Kao što se verom ne mogu pomerati brda, kao što se verom ne može lečiti korona“, zaključio je Konjević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar