Komšić: Milanović glumi plemenskog poglavicu, to ne radi čak ni Vučić

Svet 22. sep. 202123:34
Podeli:
Željko Komšić
Željko Komšić Foto: TANJUG/John Angelillo/Pool Photo via AP

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da predsednik Hrvatske Zoran Milanović "glumi poglavicu" celog hrvatskog naroda, dodavši da čak ni predednik Srbije Aleksandar Vučić ne govori da je predsednik svih Srba.

„Mislio sam da je on (Milanović) predsednik Republike Hrvatske, kao što mu i piše, zvanično, a ne poglavica, čak celog jednog naroda… To što sam čuo to je vrhunac gluposti i anahronizma u regiji. Čak ni Vučić ne govori da je predsednik svih Srba“, kazao je Komšić, povodom Milanovićeve izjave da je on „predsednik Hrvata, ne samo u Hrvatskoj već i u BiH“.

Komentarišući izjavu srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da za Komšićevo obraćanje pred Generalnom skupštinom UN-a nije postojala saglasnost Predsedništva BiH, jer je on bio protiv, predsedavajući Predsedništva je rekao da „Dodik od sebe pokušava napraviti glavnog gazdu u BiH“.

„On pokušava od sebe napraviti glavnog gazdu u BiH, kao što njegov kolega i prijatelj pokušava napraviti glavnog gazdu na Balkanu, ali nama ne treba dopuštenje da radimo svoj posao i mi ćemo ga raditi ko šta mislio i govorio“, kazao je Komšić, preneo je sarajevski portal Klix.

Prema njegovim rečima, predsedavajući Predsedništva po Ustavu je ovlašćen da zastupa i predstavlja BiH bez obzira šta ko mislio i šta ko o tome rekao.

„Dodik je imao priliku da učestvuje u svemu, pa čak i u definisanju onoga što će se reći na Generalnoj skupštini. Svojom nepromišljenošću ili glupošću, kako god hoćete, on je odabrao, da u tome ne učestvuje. Ne znam onda kog se djavola onda žali“, rekao je Komšić.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar