Kolin Pauel podržao Bajdena: Tramp je neefikasan predsednik

Svet 07. jun. 202020:25 > 04:21
Podeli:
Kolin Pauel Foto: DOD Photo / Alamy / Alamy / Profimedia

Bivši državni sekretar i nekadašnji načelnik generalštaba SAD Kolin Pauel izjavio je danas da će glasati za demokratskog kandidata Džoa Bajdena čime je postao prvi ugledniji republikanac koji je javno podržao rivala predsednika Donalda Trampa na predsedničkim izborima u novembru.

Pauel, koji je bio zapovednik američke vojske za vreme Zalivskog rata 1991. u doba republikanskog predsednika Džordža Buša a posle vodio ministarstvo spoljnih poslova, rekao je da je Tramp „neefikasan“ i da se stanje samo pogoršalo otkad je on preuzeo dužnost.

„Ni na koji način ove godine ne mogu podržati predsednika Trampa“, rekao je u jednom intervjuu. Inače, Pauel nije ni glasao za Trampa 2016. godine.

Upitan da li bi glasao za Bidena, odgovorio je: „Glasaću za njega“.

Pauel je oštro kritikovao američkog predsednika Trampa zbog, kako je rekao, ponavljanih laži koje dolaze iz Bele kuće.

On je u nedelju ocenio i da se Tramp „udaljava“ od ustava te postaje „opasan za našu demokratiju, opasan za našu zemlju“.

On je pozvao ljude da ne glasaju na osnovu  privrede – područja na kom je Tramp relativno jak – već za ukupno blagostanje zemlje.

Iako nije ni glasao za njega četiri godine pre, Pauelova je kritika Trampa sada postala je alarmantnija jer sadašnjeg predsednika optužuje da nastoji da podeli naciju.

„Imamo ustav. I moramo da sledimo taj ustav. A predsednik se udaljio od toga“, rekao je Pauel za CNN.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar