Koliko je veliko bogatstvo Harija i Megan

Svet 16. mar. 202118:42
Podeli:
Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Već danima ne prestaje da se priča o interjvuu koji su Megan Markl i princ Hari dali Opri. U tom razgovoru princ Hari je govorio i o svojim finansijama, kako mu je kraljevska porodica uskratila novčanu podršku od 2020. godine. Dodao je da je imao novac koji mu je majka ostavila i da bez toga on i Megan ne bi mogli ništa da urade. Svetski mediji su nakon toga počeli da se bave bogatstvom poznatog para.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je još 2014. pisao magazin Forbs, kada je Hari te godine napunio 30 godina, nasledio je više od 10 miliona funti od svoje majke princeze Dajane.

“Morao sam da nam platim osiguranje. Finansijski su me ‘odrezali’ u prvoj četvrtini 2020. godine. Na sreću, imao sam novac koji mi je mama ostavila i bez toga ne bismo mogli ništa’”, rekao je Hari Opri Vinfri.

Princ Hari i Megan Markl Foto: EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Iako nije išao u detalje što se tiče uskraćene finansijske podrške, čini se da je Hari mislio na džeparac koji je svake godine dobijao od svog oca, a koji je pokrivao njegove troškove. Reč je o sumi od 2,5 miliona funti.

Sinovi su Dajani bili sve, stoga ne čudi to da je ona većinu imetka ostavila njima, ali delić bogatstva dobile su i neke druge osobe, na primer omiljeni batler Pol Barel, kao i njenih 17 kumčadi.

Iako je iza Dajane ostalo gotovo 13 miliona funti, što se smanjilo na 8,5 miliona kada su se oduzeli porezi, zahvaljujući pametnim ulaganjima kraljevskih savetnika iznos je gotovo udvostručen do trenutka u kome su Hari i Vilijam dobili priliku da uživaju u njemu. Reč je o novcu koji je Dajana dobila u brakorazvodnoj parnici, ali i raznim deonicama, nakitu, gotovini i ličnim predmetima koji su ostali u porodičnom domu u Kensingtonskoj palati.

Koliko su novca imali pre braka

Veruje se da je Hari od svoje majke prince Dajane i prabake „kraljice majke“ nasledio ukupno 23 miliona funti, dok je Megan Markl u brak donela oko 3 miliona funti.

Hari je pored nasledstva zaradio i novac dok je bio u britanskoj vojci, a ta suma iznosi između 50.000 i 53.000 dolara.

Foks biznis piše da je Megan dok je glumila u seriji „Suits“ zarađivala 50.000 dolara po epizodi, a da joj je od zarade u Holivudu nakon odbitka poreza ostalo oko 2 miliona dolara. Pisalo se da je Megan od sponzorskih ugovora i reklama tada godišnje dobijala oko 80.000 dolara.

Vrednost kuće u Kaliforniji

Ivning standard je objavio tekst u kojem navodi da njihova je njihova vila koju su kupili u Kaliforniji za 10 miliona funti (14,7 miliona dolara), dobila veću vrednost. Pisalo se da agenti sa nekretnine veruju da bi njena vrednost sada mogla čak da bude trostruko veća, piše Tajms.

Ta nekretnina ima teretanu, spa, bioskop, odvojene kuće za goste, teniski teren, bazen, igralište za decu… Rendi Solakin, agent za nekretnine ističe da je par ovu nekrentinu kupio u pravo vreme.

Fox biznis piše da je par platio 5 miliona dolara za kuću, i da im je ostala hipoteka od 10 milona dolara.

Od kada su se preselili u Kaliforniju par je potpistao niz poslovnih ugovora za koje su mediji pisali da vredi milione dolara.

Milionski ugovori

Prošle godine se pisalo da su Saseksovi potpisali multimilionski ugovor sa Netfliksom, uz planove da prave dokumentarce, serije, filmove, šou programe i dečje programe. Očekuje se da će od tog ugovora zaraditi oko 100 miliona dolara, dok se negde čak spominje suma od 240 miliona dolara.

Pisalo se da su potpisali i ugovor sa Spotifajem kako bi pravili potkaste, a taj ugovor navodno vredi između 15 i 18 miliona dolara.

Prema magazinu Forbs, zajedničko bogatstvo Saseksovih trenutno vredi oko 10 miliona dolara.

Sa druge strane prema sajtu „Selebriti Net Vort“ Megan i Hari imaju bogatstvo koje iznosi oko 50 miliona dolara.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar