Buran Putinov život: Jedan brak, dve zvanične ćerke i nekoliko vanbračne dece

Svet 05. okt. 202113:22 > 20:50
Podeli:
Foto:Yevgeny Paulin / TASS / Profimedia; social media / East2West News / Profimedia; printscreen/youtube/rossia

Privatan život ruskog predsednika Vladimira Putina ponovo je u centru pažnje, nakon što je u „Pandora papirima“ otkriveno da je Svetlana Krivonogih, navodna ljubavnica prvog čoveka Rusije, kupila 3,6 miliona evra vredan stan u Monaku. Krivonogih, koja pored pomenutog stana poseduje niz skupih nekretnina i jahtu, navodno je rodila Putinu rodila ćerku 2003. godine. Iz Kremlja nikada nisu potvrdili, ali ni demantovali ove navode, pa se u medijima i dalje nagađa koliko potomaka ima ruski predsednik.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi čovek Rusije vrlo retko, ili bolje rečeno skoro nikada, ne govori o svojoj porodici. Poznato je da je više od tri decenije bio u braku sa Ljudmilom Putin, ali par se razveo 2013. godine. Iz tog braka Putin ima dve ćerke – Mariju i Katarinu (ili Jekatarinu).

Godinama nije bilo moguće pronaći čak ni fotografiju Putinovih naslednica. Za one koje su dostupne javnosti često se dovodi u pitanje njihova autentičnost, ali neretko se tvrdi ni da imena koja mediji navode nisu tačna. Sam Putin nikada nije javno izgovorio ime nijedne svoje ćerke.

Jedna od retkih prilika kada je govorio o svojoj deci bila je 2015. godine. Tada je naveo da obe žive u Rusiji i da „nikad nisu živele nigde drugde trajno“.

„Studirale su samo na ruskim univerzitetima. Ponosan sam na njih. Nastavljaju da studiraju i rade. Moje ćerke tečno govore tri evropska jezika. Jedna od njih čak govori jedan ili dva orijentalna jezika. Prave svoje prve korake i uspešne su“, rekao je.

Maria and Ekaterina Putin Foto:Sergei Pugachev / East2West News / Profimedia

Ipak, čini se da to nije tačno. Mediji koji su istraživali život ruskog predsednika iz vremena kada je kao oficir KGB-a živeo u Istočnoj Nemačkoj tvrde da su Putinove ćerke i žena bile sa njim u Drezdenu tokom službe 1980-tih. Porodica se preselila u Sankt Peterburg u proleće 1991. godine, gde su obe Putinove ćerke pohađale nemačku školu.

Kasnije ih je navodno Putin poslao nazad u Nemačku jer se plašio za njihovu bezbednost. U Nemačkoj je njihov zakonski staratelj bio Matijas Varning, koji je radio sa njihovim ocem u Drezdenu kao deo ćelije KGB-a. Kada se porodica Putin preselila u Moskvu krajem devedesetih, obe devojke su pohađale nemačku školu u Moskvi.

Jekaterina ili Katarina Tihonova

Katarina Tihonova (35), mlađa Putinova ćerka koja je rođena u Drezdenu, odlučila je da umesto očevog prezimena ponese prezime svoje bake po majci. Za milijardera Kirila Šamalova se udala 2013. godine, a mediji su pisali da se par razveo 2018. godine.

Ekaterina Tikhonova Foto: east2west news / East2West News / Profimedia

Katarina vodi kompaniju „Inopraktika“ i zamenik je direktora Instituta za matematička istraživanja složenih sistema pri Moskovskom državnom univerzitatu. Doktorirala je fiziku i matematiku.

Zanimljivo je da se bavi plesnom akrobatikom i veoma je uspešna u tome.

Marija Vorontsova

Starija ćerka ruskog predsednika rođena je u Sankt Peterburgu i danas ima 36 godina. Porodica i prijatelji je navodno zovu Maša, a to je i ime Putinove majke.

Maria Vorontsova Foto:printscreen/youtube/rossia

Studirala je na državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu gde je završila biologiju, a studirala je i medicinu u Moskvi. Mediji su pisali da je živela u Holandiji odakle je poreklom i njen partner, biznismen Jorit Fasen.

„Njuzvik“ je svojevremeno objavio da je stan u kojem je živela u Holandiji, koji se nalazi nedaleko od Haga, prodat za tri miliona dolara. Maša Putin od 2015. godine živi u Moskvi.

PUTINOVA VANBRAČNA DECA

Luiza Rozova ili Elizaveta Krivonogih

Krajem novembra prošle godine u medijima se pojavila vest da Putin, navodno, ima ćerku sa bivšom čistačicom.

Elizabeta Krivonogih ili Luiza Rozova, rođena je 2003. godine tokom Putinovog prvog mandata u Kremlju, dok je još bio oženjen.

Luiza Rozova Foto:social media / East2West News / Profimedia

Njena majka je Svetlana Krivonogih, nekada čistačica, a sada milionerka koja poseduje brojne luksuzne nekretnine u Moskvi, Sankt Peterburgu i Sočiju. Svetskim medijima i po društvenim mrežama kruže fotografije ove tinejdžerke i komentariše se da ona dosta liči na ruskog predsednika.

Nakon što su procurile vesti o Putinovom navodno „tajnom detetu“, njegov portparol je rekao da ove tvrdnje „nisu baš uverljive“.

Navodna deca sa gimnastičarkom Alinom Kabajevom

Mediji godinama povezuju Putina sa gimnastičarkom Alinom Kabajevom. Pojedini kažu da su i dalje u vanbračnoj vezi, dok drugi pišu da se par venčao. Nagađanja o njihovoj vezi su počela još 2008. godine dok je on još uvek bio u braku sa Ljudmilom.

U vreme kada se Putinov brak bližio kraju, olimpijska osvajačica zlata rodila je sina koji je dobio ime Dmitrij. Otac je navodno Putin. U intervjuu za ruski „Vog“ insistirala je da je Dimitrij njen sestrić, a ne sin.

„Njujork post“ tvrdio je 2013. godine da Putin sa Alinom ima trogodišnjeg sina i devojčicu koja se rodila u novembru 2012. godine. „Dejli mejl“ je 2019. godine objavio vest da se Alina navodno ponovo porodila i da je rodila blizance. Alina se nikada do sada nije oglašavala na tu temu.

Bonus video: Navaljni – Kamenčić u Putinovoj cipeli

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar