Podeli
Džil Bajden Foto:Jacquelyn Martin / AFP / Profimedia

Američki predsednik Džo Bajden uputio je izvinjenje pripadnicima Nacionalne garde što su spavali u garaži ispred Kapitola, dok im je prva dama Džil Bajden odnela kolače.

Pročitajte još:

Bajden je u petak pozvao generala Danijela R. Hokansona, šefa Biroa nacionalne garde, kako bi se izvinio i pitao ga šta može da učini za njih, rekli su zvaničnici novinarima.

Nova prva dama SAD nenajavljeno je obišla Kapitol i odnela korpe sa čokoladnim kolačima pripadnicima Nacionalne garde, zahvalivši im na taj način što su brinuli o njenoj i bezbednosti članova njene porodice tokom inauguracije.

Na ovaj način, kako je rekla, ona je želela da im zahvali u ime predsednika Džozefa Bajdena i cele porodice Bajden.

Džil Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Jacquelyn Martin

“Bela kuća je za vas ispekla čokoladne kolače”, rekla je okupljenoj grupi pripadnika Garde Džil Bajden, šaleći se da ipak nije mogla da kaže da ih je sama napravila, prenosi Rojters.

Ona je ispričala i da je njen preminuli sin Bo bio član Nacionalne garde armije Delavera i da je proveo godinu dana u Iraku tokom 2008-2009. godine.

Bo Bajden preminuo je od raka mozga 2015. godine u četrdeset šestoj godini.

“Tako da sam ja majka Nacionalne garde”, rekla je prva dama SAD i dodala da će Nacionalna garda zauvek imati specijalno mesto u srcima svih članova porodice Bajden.

Nenajavljena poseta trupama u Kapitolu usledila je nakon njenog prvog izlaska kao prve dame SAD kada je posetila kliniku koja se brine o pacijentima obolelima od HIV-a.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar