Kod američko-kanadske granice pronađene 4 promrzle osobe, među njima jedna beba

Svet 21. jan. 202210:30
Podeli:
Foto: TANJUG/John Woods/The Canadian Press via AP

Američka policija je u blizini američko-kanadske granice pronašla četiri smrznute osobe koje su krijumčari pokušali da prevedu u Severnu Dakotu. Žrtve smrzavanja su dve odrasle osobe, tinejdžer i novorođenče.

Radnici carine SAD zaustavili su 19. januara kombi s 15 putnika i u njemu pronašli dva državljana Indije bez dokumenata.

#social-embed_0

U daljoj potrazi, na nekih 400 metara od granice pronašli i uhapsili još petoro Indijaca bez dokumenata koji su prešli granicu SAD. Jedan od njih je ranac u kojem su, između ostalog, bile pelene i igračke, prenosi Global Njuz.

Indijac je carnicima rekao da stvari iz ranaca pridaju njegovoj porodici koja je putovala s njim, ali se tokom noći odvojila od njegove grupe.

Kanadska i američka policija su nakon toga počele da pretražuju područje s obe strane granice. Ubzo su naišli na četiri tela - muškarca, ženu, tinejdžera i novorođenče.

Uzrok njihove smrti je smrzavanje. Temperatura na američko-kanadskoj granici, tog dana iznosila je minus 25 stepeni Celzijusa. Američka granična patrola uhapsila je Stiva Šanda (47), američkog državljanina s Floride koji je vozio kombi.

Foto: TANJUG/John Woods/The Canadian Press via AP

Šand se trenutno nalazi u pritvoru, a identitet žrtava još uvek nije poznat.

BONUS VIDEO: Kako izgleda život običnih ljudi na 50 stepeni ispod nule

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar