Koalicija Albanaca u CG: Možemo u vladu ako DF nije u njoj

Svet 15. jun. 202112:06
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Infobiro Montenegro

Predstavnik koalicije Albanaca u Crnoj Gori Jednoglasno i čelnik Demokratske partije Fatmir Đeka kazao je da mogu da razgovaraju o ulasku u vlast, ali pod uslovom da u vlasti nije Demokratski front, najuticjniji savez vladajuce koalicije.

Pročitajte još:

Đeka je za podgorički Dan rekao da u koaliciji koju predstavlja nikad nije doveden u pitanje evroatlantski put Crne Gore.

„Naš stav da ne bismo bili u vladi u kojoj je Demokratski front suštinski je ostao isti. DF je i u prethodnom periodu potvrdio da ne baštini evropske vrednosti, odnosno da su im bliže proruske integracije. To je legitimno, ali se kosi sa našim programskim opredeljenjima, kao i proklamovanim stavovima ove vlade“, naveo je Đeka.

Ukoliko, kaže, ne bi bio DF u vladi, sve opcije bi bile otvorene.

„Mi verujemo da ostali konstituenti vlasti jasno prepoznaju, vide i shvataju da se svetska, evropska, pa i regionalna situacija menja i da na to posebno Crna Gora, kao mala država i članica NATO-a, mora biti spremna. Za Demokratsku partiju i našu koaliciju se od osnivanja, pa i ubuduće, nikada nije dovodio u pitanje evroatlantski put“ ukazao je Đeka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar