Ko su kandidati za ministre odbrane i policije Crne Gore

Svet 27. nov. 202010:21 > 10:36
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Vijesti Online

Mandatar Zdravko Krivokapić danas će javno predstaviti konačan predlog sastava Vlade. Kandidat za novog ministra unutrašnjih poslova je advokat i politički analitičar Sergej Sekulović dok je kandidat za ministra odbrane Goran Đurović, vlasnik kompanije Cerovo. Obojica su, pišu mediji, bliski Građanskom pokretu URA Dritana Abazovića.

Kandidat za ministra odbrane u novoj vladi je izvršni direktor kompanije Cerovo Goran Đurović iz Bara.

Prema pisanju Vijesti, Đurović je 2014. bio član Glavnog odbora Pozitivne Crne Gore, ali je isključen iz partije nakon što se priključio frakciji Mladena Bojanića koja je tražila ostavku predsednika te partije Darka Pajovića. On je u međuvremenu novoformiranu opozicionu partiju okrenuo ka DPS-u i sada je ambasador Crne Gore u Kini.

Goran Đurović Foto: Printscreen/YouTube/Vijesti Online

Borba navodi i da postoji mogućnost da za mesto ministra odbrane „ispliva“ Krsto Perović, sadašnji kadar iz ministarstva odbrane, blizak DPS-u.

Pročitajte još:

Mesto ministra unutrašnjih poslova Krivokapić je ponudio politikom analitičaru Sergeju Sekuloviću. On je jedan od dva kandidata, drugo ime se drži u tajnosti, jer Krivokapić danima ne može da ubedi nijednog od kandidata sa kojima je razgovarao da se prihvati te funkcije, a vreme mu ističe, navode mediji.

Sekulović je magistar ljudskih prava, civilni aktivista (CEGAS), bio je savetnik Borisa Marića, tada na funkciji ministra rada u vladi izbornog poverenja.

Sergej Sekulović Foto:Screenshot/Youtube/Vijesti Online

Mandatar Zdravko Krivokapić predstaviće danas u podne konačan predlog sastava Vlade Crne Gore koja bi trebalo da bude izabrana na sednici 2. decembra. Krivokapić je još ranije sačinio predlog svog kabineta, ali su ostala upražnjena mesta ministra unutrašnjih poslova i odbrane.

Pročitajte i:

Krivokapić je za ministra spoljnih poslova predložio Đorđa Radulovića, finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, prosvete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić, zdravlja Jelenu Borovinić Bojović, ekonomskog razvoja Jakova Milatovića, kapitalnih investicija Mladena Bojanića, javne uprave, digitalnog društva i medija Tamaru Srzentić, ekologije Ratka Mitrovića, poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića i pravde i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Takođe, najavio je da će nova vlada imati za trećinu manje resora, po ugledu na skandinavske države. U međuvremenu je najavio da će lider GP URA Dritan Abazović biti vicepremijer.

Među kandidatima za ministre većina je ili rodbinski ili ideološki bliska Srpskoj pravoslavnoj crkvi, što je naišlo na oštre reakcije javnosti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar