Ko je „čovek – bizon“, predvodnik protesta u Vašingtonu

Svet 06. jan. 202123:44 > 07. jan. 2021 00:1323 komentara
Podeli:
Foto:Screenshot/[email protected]/IN MCNAMEE / Getty images / Profimedia

"Čovek - bizon" koji predvodi krvavi protest i nerede u Vašingtonu, zapravo je Džejk Ejndžel (Jake Angeli) umetnik, pevač i glumac, ali i vatreni član pokreta QAnon, koji podržava republikance i odlazećeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Na čelu haosa koji je danas izbio u Vašingtonu, nalazi se upravo ovaj čovek, koji se pojavljuje na gotovo svakoj fotografiji ili snimku.

U skladu sa svojom umetničkom „profesijom“ Džejk Ejndžel verovatno proteste vidi kao pozornicu, pa bizarne scene u kojima je on glavni lik ne prestaju.

Ejndžel neumorno predvodi demonstrante, noseći krznenu kapu sa rogovima bizona i obojenim licem, čime je privukao najviše pažnje.

Naime, ovaj čovek je vatreni pobornik pokreta QAnon iz Arizone. Deo mladosti proveo je pokušavajući da se probije u svetu glume, a potom i muzike, ali ništa mu nije pošlo za rukom. Izgleda da se pronašao u QAnon-u gde je jedan od inicijatora protesta koji se trenutno dešavaju u SAD i čije će posledice biti nesagledive.

Podsetimo, demonstranti u Vašingtonu upali su u zgradu Kapitola, sa namerom da spreče proglašenje pobede Džoa Bajdena na izborima, zbog čega su članovi Kongresa morali da budu evakuisani.

Događaje u SAD pratite uživo u našem blogu.

Pročitajte još:

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar