Knežević: Tražimo da Krivokapić objasni zahteve Abazovića

Svet 22. sep. 202021:27 > 21:41
Podeli:
Milan Knezevic
Milan Knežević Foto:Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia

DF je spreman da sutra glasa za predsednika Skupštine iz redova demokrata i da potpiše kandidaturu za premijera, i da u krajnjem da i manjinsku podršku novoj vladi, izjavio je Milan Knežević nakon sastanka predstavnika nove većine sa mitropolitim Amfilohijem. "Samo ne pristajemo da budemo poniženi, ucenjeni i reketirani", zaključio je Knežević.

Niko iz Demokratskog fronta nije doveo u pitanje Zdravka Krivokapića kao mandatara, već tražimo da nam pojasni zahteve Dritana Abazovića koji su očigledno ranije bili dogovoreni s Krivokapićem, u kojima traži sve ključne resore u Vladi, uključujući Ministarstvo unutrašnjih poslova, Upravu policije, Agenciju za nacionalnu bezbjednost, Ministarstvo odbrane, Vojno obaveštajnu agenciju, Ministarstvo vanjskih poslova i MInistarstvo pravde, saopštio je jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

„Kao i da DF ne može predlagati svoje najistaknutije srpske političare za članstvo u novoj vladi“, dodao je on.

DF je, kako je kazao Knežević, spreman da sutra glasa za predsednika Skupštine iz redova Demokrata i da potpiše kandidaturu za premijera, i da u krajnjem da i manjinsku podršku novoj vladi.

„Samo ne pristajemo da budemo poniženi, ucenjeni i reketirani. To nismo dozvolili ni odlazećem režimu, a nećemo ni potencijalnim koalicionim partnerima“, zaključio je Knežević.

Podsetimo, na današnjem sastanku sa mitropolitom Amfilohijem predstavnici nove većine su pokušali da približe stavove oko formiranja nove vlasti uoči konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore.

Kao što su „Vijesti“ ranije najavile, mesto šefa parlamenta bi trebalo da pripadne Demokratama.

Lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović predložio je Zdravka Krivokapića za mandatara.

Predloženo je i da poslanici nove većine, njih 41, potpišu da Krivokapić bude mandatar i da on održi sastanke sa svim partijama i sastavlja vladu.

I kada se većini učesnika činilo da je sve dogovoreno, jedan od lidera DF je rekao da Krivokapić nema jedinstvenu podršku i da mora proći preispitivanje poverenja u koaliciji.

Sastanku su prisustvovali Krivokapić, Abazović, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, funkcioneri Demokrata Boris Bogdanović i Momo Koprivica i funkcioner URA Zoran Mikić.

Komentari

Vaš komentar