Knežević: Od Bečića i Abazovića zavisi hoće li biti izbora

Svet 21. jun. 202111:15
Podeli:
Milan Knezevic
Milan Knežević Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević ocenio je da su sada na potezu predsednik parlamenta Aleksa Bečić i potpredsednik Vlade Dritan Abazović, te da od njih zavisi da li će biti novih izbora u Crnoj Gori.

PROČITAJTE JOŠ:

Knežević je rekao da DF više neće trpeti poniženje srpskog naroda i SPC, kao i da neće dozvoliti da se ugrozi sve ono što je na izborima 30. avgusta prošle godine postignuto.

U Crnoj Gori se, kako je rekao, Jasenovac ne sme ni spomenuti, a „kada se govori o srpskim žrtvama i kada se oglasi državni vrh Srbije, državni vrh Crne Gore saopštava da je ta zemlja nezavisna i da neće dozvoliti mešanje u unutrašnje stvari“, prenosi RTCG.

„Voleo bih da čujem i da mi neko objasni kako se i na koji to način Srbija mešala u unutrašnje stvari Crne Gore i gde ona to ugrožava teritorijalni integritet i suverenitet Crne Gore“, rekao je Knežević, komentarišući reagovanja u Crnoj Gori nakon izjava državnog vrha Srbije o Rezoluciji o Srebrenici uvojenoj u crnogorskoj skupštini.

Rezolucija o genocidu sramnija od priznanja Kosova

Knežević je ocenio da je Rezolucija o Srebrenici još sramnija od priznanja Kosova 2008. godine od strane vlasti Mila Đukanovića, zato što su ovoga puta za rezoluciju glasali delovi parlamentarne većine koja je na talasu litija i srpskih glasova 30. avgusta prošle godine pobijedila DPS.

Smatra kako Rezolucija nije pisana u Crnoj Gori i da se nikada ne bi u toj zemlji napisala, jer je, kaže, srpsko stanovništvo u Crnoj Gori protiv rezolucije koja kvalifikuje Srbe, Srbiju i SPC kao genocidne.

Knežević očekuje da će u regionu krenuti „talas“ donošenja takvih rezolucija kako bi se stvorili temelji za priču oko ukidanja Republike Srpske.

Upitan da prokomentariše ponašanje premijera Zdravka Krivokapića, koji je, na konstataciju novinara, nezadovoljan donošenjem rezolucije, Knežević je rekao da je Krivokapić ipak izneverio amanet mitropolita Amfilohija.

Knežević je dodao da je Demokratski front napustio parlament, jer je, navodi, u petak veče stvorena ad hok parlamentarna većina s poslanicama DPS-a.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar