Kina: Krdo divljih slonova gazi kroz grad VIDEO

Svet 02. jun. 202111:44
Podeli:
Slonovi Kina
Slonovi Foto:Tanjug/Hu Chao/Xinhua via AP

Krdo slonova krenulo je na ekskurziju od nekoliko stotina kilometara po jugozapadu Kine, prelazeći gradove i autoputeve, i pljačkajući useve na svom putu, prenela je kineska televizija.

Oko 15 slonova, među kojima tri mladučenta, napustilo je polovinom aprila rezervat u Sišuangbani, području na granici sa Laosom i Mjanmarom i krenulo prema severu. Prešli su oko 500 kilometara.

 

Slonovi su u utorak bili oko 20 kilometara od metropole Kunming, glavnog grada provincije Junan gde živi nekoliko miliona ljudi.

Televizija je prenela snimke na kojima se vide slonovi kako se noću kreću kroz gradove i zastaju kod kukuruznih polja da bi jeli.

 

Vlasti i građani opremljeni bespilotnim letelicama prate njihovo kretanje i vode računa da se slonovi ne približe suviše stanovništvu.

Slonovi su prošle nedelje ispraznili jedan rezervoar s vodom, a od početka puta uništili su oko 56 hektara useva vrednih oko 6,8 miliona juana (870.000 evra). Vlasti pokušavaju da slonove namame hranom i blokiranjem autoputeva pomoću kamiona.

 

Zoolozi ne razumeju šta je navelo slonove da napuste rezervat i krenu na tako dalek put.

 

Divlji slonovi su zaštićene životinje u Kini i isključivo žive u turističkom i tropskom delu Sišuangbane. Procenjuje se da u Kini ima oko 300 divljih slonova.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar