Kim: Omladinci dobrovoljci na teškim poslovima su heroji

Svet 31. avg. 202110:14
Podeli:
Foto:EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN

Severnokorejski lider Kim Džong Un pohvalio je danas omladince koji su se dobrovoljno prijavili za rad u teškim i izazovnim sektorima i nazvao ih herojima.

PROČITAJTE JOŠ:

Kim se sastao sa grupom mladih ljudi i pohvalio ih što su se dobrovoljno prijavili za rad na najtežim i najizazovnijim mestima i poručio da ih u potpunosti podržava, bez navođenja više detalja o poslovima koje obavljaju, navodi severnokorejska agenciji KCNA prenosi Rojters.

„Za razvoj naše Radničcke partije, koja pravi revoluciju, najveći je ponos, imovina i pokretačka snaga da zna da ima svoje pouzdane i obećavajuće naslednike“, rekao je Kim.

U maju su državni mediji objavili da se štićenici domova za nezbrinutu decu, regruti i studenti dobrovoljno prijavljuju za obavljanje fizičkih poslova u Severnoj Koreji, uključujući one u rudnicima uglja, na farmama i velikim građevinskim projektima.

Prema Ujedinjenim nacijama, drastične mere koje je Pjongjang preduzeo za suzbijanje kovid-19, pogoršale su kršenja ljudskih prava i ekonomske teškoće u zemlji, uključujući i izveštaje o gladi.

Severna Koreja je više puta odbacivala optužbe za zloupotrebu ljudskih prava i krivi sankcije, koje su na snazi od 2006, za tešku humanitarnu situaciju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar