Kim Džong Un imao je 140 kilograma, a sad je otkriveno koliko je smršao

Svet 28. okt. 202112:51
Podeli:
Kim Džong Un Foto:EPA-EFE/JORGE SILVA

Severnokorejski lider Kim Džong Un jeste izgubio oko 20 kilograma nakon što je prethodno imao oko 140 kg, ali izgleda da nema zdravstvenih problema, saopštila je obaveštajna agencija Južne Koreje.

Pročitajte još:

Izveštaj koji je dala Nacionalna obaveštajna služba (NIS) tokom sednice parlamenta iza zatvorenih vrata, odbacuje glasine da je Pjongjang koristio Kimovog dvojnika tokom nedavnog javnog nastupa, saopštio je jedan poslanik iz vladajuće Demokratske stranke novinarima, prenosi Jonhap.

Prema poslaniku, NIS je napravio procenu nakon sprovođenja detaljne studije zdravstvenog stanja severnokorejskog lidera korišćenjem veštačke inteligencije i drugih naučnih metoda.

Kimovo zdravlje je česta tema spekulacija zbog političkih posledica u slučaju da nije u mogućnosti obavlja svoje dužnosti, pošto za sada nije poznato ko bi mogao da bude njegov naslednik.

Prema izveštaju, Kim je ove godine sprovodio javne aktivnosti 70 dana, što je za 45 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštio je NIS.

On je uklonio i portrete svog oca i dede, bivših lidera Kim Džong-ila i Kim Il-sunga, iz pozadine zvaničnih sastanaka, što ukazuje na izlazak iz senke svojih prethodnika.

Liderova sestra, Kim Jo-Džong, imala je javne aktivnosti u 34 navrata ove godine, duplo više nego prošle, i nadgleda odnose Pjongjanga sa Južnom Korejom i SAD, a NIS navodi da obavlja i tajna putovanja u provincije gde proverava život ljudi i prijavljuje svoje nalaze bratu.

BONUS VIDEO Kim Džong Un predstavio novo naoružanje Severne Koreje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar