Kim Džon-un poručio: Dalje unapređenje odnosa sa Kinom

Svet 01. jul. 202109:30
Podeli:
Kim Džong Un Foto:EPA-EFE/KCNA

U jeku borbe sa sve dubljom krizom i širenjem korona virusa, lider Severne Koreje Kim Džong-un najavio je danas da će se zalagati za dalje unapređenje odnosa sa Kinom, glavnim severnokorejskim saveznikom.

PROČITAJTE JOŠ:

U čestitki koju je uputio predsedniku Si Djipingu povodom 100-godišnjice od osnivanja Komunističke partije Kine, Kim je potvrdio privženost odnosima sa moćnim susedom, prenosi centralna novinska agencije Severne Koreje.

„Radnička partija Severne Koreje svojim čvrstim jedinstvom sa Kineskom komunističkom partijom, podiže prijateljstvo između dve zemlje na novu stratešku tačku, u skladu sa vremenom i po želji naroda dve zemlje“, poručio je Kim , prenosi Rojters.

Kimova poruka upućena je dan nakon što su državni mediji preneli da je na sastanku moćnog severnokorejskog partijskog Politbiroa potvrđeno da je „presudni“ propust u kampanji protiv korona virusa izazvao „veliku krizu“.

Kim ovu konstataciju nije obrazlagao, ali spekuliše se da je na ovaj način želeo da uputi apel za međunarodnu pomoć, uključujući i pošiljke vakcina protiv korona virusa.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar