Još dva samoubistva policajaca koji su branili Kapitol

Svet 03. avg. 202118:14
Podeli:
Kapitol, Vašington, Tramp
Foto: REUTERS/Leah Millis/File Photo

Još dvojica policijskih službenika koja su 6. januara bila zadužena za sprečavanje napada na američki Kapitol počinila su samoubistvo, čime se broj policajaca koji su digli ruku na sebe, a čuvali su zgradu taj dan povećao na četiri, saopšteno je iz Metropoliten policije.

„Poručnik Gunter Hašida koji je bio raspoređen u tim za hitne slučajeve u okviru Odeljenja za specijalne operacije, pronađen je mrtav u svojoj kući 29. jula“, saopštila je portparolka tog odeljenja za Si-En-En Kristin Mecger.

Drugi policajac MPD -a koji je u januaru branio Kapitol, Kajl deFrejtag, pronađen je mrtav 10. jula. Njegov uzrok smrti takođe je samoubistvo. On je u policijskoj upravi bio od novembra 2016. godine, dok je Hašida u policiji bio od 2003, prenose „Novosti“.

Obojica su bili veterani u svom poslu.

Jedan pripadnik policije Kapitola, Brajan D. Siknik, imao je srčani udar i preminuo je prirodnom smrću jedan dan nakon napada.

Stotine pristalica tadašnjeg predsednika Donalda Trampa upali su tog dana u zgradu u pokušaju da spreče Kongres da potvrdi pobedu demokratskog predsednika Džoa Bajdena na izborima.

U napadu je povređeno više od 100 policajaca. Zbog nasilja je toga dana uhapšeno više od 500 ljudi.

BONUS VIDEO: Latino bande


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar