Kao u filmu „Mrtav ladan“: Irci odneli mrtvaca u poštu da dignu njegovu penziju

Svet 23. jan. 202200:12 > 00:13
Podeli:
pošta, irska
Ilustracija: Richard Wayman / Alamy / Alamy / Profimedia

U poštu irskog okruga Karlou juče su ušetala tri muškarca i pokušala da podignu penziju jednog od njih. Problem je nastao kada su u pošti shvatili da čovek čiju su penziju pokušali da podignu nije bio živ.

Sve je počelo kada je, juče prepodne, jedan od dvojice Iraca sam ušetao u poštu i tražio da podigne penziju jednog penzionera u njegovo ime, saznaje Ajriš Tajms.

Nakon što je osoblje pošte odbilo njegov zahtev, objasnivši da penzioneri moraju da budu lično prisutni da bi podigli svoju penziju, muškarac se okrenuo i otišao.

Nešto kasnije, isti muškarac ponovo se pojavio u istoj pošti, sada sa dva druga čoveka, jednim mlađim i jednim starijim. Prema izjavama svedoka, stariji muškarac je bio „podupiran“ od strane mlađe dvojice.

PROČITAJTE JOŠ:

Dok su živi Irci na šalteru tražili da podignu penziju preminulog penzionera, žena koja je stajala u blizini podelila je svoju zabrinutost sa osobljem pošte, koje je odmah reagovalo.

Čim su primetili sumnje, dvojica mladića pogebli su sa lica mesta - bez penzije, bez penzionera. Telo je ostalo da leži u pošti.

Policija koja je ubrzo stigla identifikovala je penzionera kao Peadara Dojla, stanovnika ulice u kojoj se nalazi pošta u svojim kasnim 60-im, i proglasila ga mrtvim. Oni sada istražuju "sve okolnosti u vezi ove neobjašnjene smrti starijeg muškarca u Karlou okrugu" i najavljuju obdukciju za sutra.

Kako piše Gardijan, veruje se da je preminuli prenzioner, koga je lokalni odbornik opisao kao "finog čoveka koji nikoga ne bi uvredio",  bio "dobro poznat muškarcima koji su nosili njegovo telo".

 

 

****

Bonus video: Anketa: Penzioneri protiv Vučića

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar