Kao Flojd: Isplivao snimak još jednog ubistva Afroamerikanca

Svet 12. jun. 202009:36 > 09:38
Podeli:

Policija u Oklahomi objavila je snimak hapšenja iz 2019. godine na kojem se vidi scena slična onoj koja je viđena prilikom hapšenja Džordža Flojda.

Na snimku snimljenom policijskom kamerom vidi se čovek koji kaže da ne može da diše, a policajac mu odgovora sa „baš me briga“.

Nekoliko minuta kasnije, osumnjičeni 42-godišnji Derik Skot je prestao da pokazuje znake života, a kasnije je u bolnici proglašen mrtvim.

Kancelarija okružnog tužioca utvrdila je da su se policajci ponašali na odgovarajući način, tako da su oni oslobođeni krivice.

Pročitaj i:

En-Bi-Si je izvestio da je obdukcija Skora pokazala da je uzrok smrti prestanak rada pluća, dok je način smrti ostao neutvrđen. Navedeno je da su njegovoj smrti doprineli skora upotreba metamfetamina i astma.

Skot je uhapšen 20. maja 2019. godine nakon što je policiji prijavljeno da preti ljudima pištoljem, a kada su policajci došli na mesto događaja počeo je da beži. U jednom trenutku su ga sustigli, a u njegovom džepu pronašli pištolj.

Snimak je objavljen na zahtev pokreta „Životi crnaca su važni“.

Širom SAD i dalje traju masovne demonstracije protiv rasizma i brutalnosti policije, pokrenute nakon ubistva Džordža Flojda.

Komentari

Vaš komentar