„Kandidati za direktora policije su Veljovićevi pomoćnici“

Svet 12. dec. 202019:18
Podeli:
Sergej Sekulović Foto:Screenshot/Youtube/Vijesti Online

Ministar unutrašnjim poslova u novoj crnogorskoj Vladi Sergej Sekulović rekao je tokom gostovanja na TV "Vijesti" da još uvek nije odlučeno ko će naslediti direktora Uprave policije Veselina Veljovića, ali da su među potencijalnim kandidatima njegovi pomoćnici. On je naznačio da kada budu došli do zajedničkog imena, tada će biti obavešten i Veljović, koji će tog trenutka otići sa funkcije.

„Mi smo u procesu konsultacija sa potencijalnim kandidatima za vršioca dužnosti direktora Uprave policije“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, u Vijestima u pola sedam na TV Vijesti.

On je kazao da je i on obavio razgovor sa aktuelnim direktorom Uprave policije Veselinom Veljovićem, kao i potpredsednik Vlade Dritan Abazović.On je kazao da očekuje da kada dođu do konkretnog imena i o tome obaveste Veljovića, da će se on povući sa funkcije.

„Ukoliko se to eventualno ne desi, postoji mehanizam, koji je vezan za Parlament Crne Gore. Direktor Uprave policije dva puta podnosi izveštaj Odboru za bezbednost i odbranu. Ukoliko Odbor negativno oceni izveštaj, ministar unutrašnjih poslova ima zakonsku mogućnost da pokrene postupak razrešenja direktora Uprave policije, da ga procesuira“, kazao je Sekulović.

Sekulović je kazao da što se tiče novog direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), sve zavisi od premijera, te bi se suzdržao od procene za vremenski okvir, ali da pretpostavlja da će se to desiti brzo.

Komentari

Vaš komentar