Kamiondžije uz test ponovo mogu iz Britanije u Francusku

Svet 23. dec. 202007:34
Podeli:
kamiondžije velika britanija
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Francuske i strane kamiondžije mogu ponovo da uđu iz Velike Britanije u Francusku, pod uslovom da imaju negativan test na korona virus, ne stariji od 72 sata, saopštilo je u utorak francusko ministarstvo transporta.

U saopštenju se navodi da je dogovoreno da britanske vlasti obezbede objekte za testiranje vozača kako bi brzo mogli da dobiju rezultat, prenosi Rojters.

Pročitajte još:

U slučaju da su pozitivni, vozači će morati da ostanu 10 dana u izolaciji u Velikoj Britaniji.

Prethodno je kancelarija francuskog premijera Žana Kasteksa saopštila da francuski građani i građani Evropske unije ponovo od ponoći mogu da uđu u Francusku iz Velike Britanije, pod uslovom da imaju negativan test na korona virus ne stariji od 72 sata.

U saopštenju se dodaje da britanski državljani i državljani trećih zemalja koji imaju boravak u Francuskoj ili EU, takođe mogu da uđu u Francusku ako su u tranzitu, ali i njima je potreban negativan test na kovid-19.

Većina država sveta je zatvorila granice sa Velikom Britanijom prethodnih dana nakon što je otkriven novi, mnogo zarazniji soj korona virusa u Londonu, istočnoj i jugoistočnoj Engleskoj.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar