Kamala Haris se još nije uselila u zvaničnu rezidenciju

Svet 28. mar. 202116:33 > 16:44
Podeli:
Kamala Haris Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Dva meseca je prošlo od kako je potpredsednica Amerike Kamala Haris položila zakletvu. Međutim, ona svoju dužnost još uvek ne obavlje iz zvanične rezidencije.

PROČITAJTE JOŠ:

Kamala i njen suprug Emhof još uvek ne mogu da se usele u zvaničnu rezidenciju jer se ta kuća i dalje renovira, i da par živi u koferima prenosi CNN.

Zbog toga, ovaj par živi u privremenom smeštaju u kući Blera, koja je par kilometara udaljena od Bele kuće. To je, kako prenose svetski mediji, zvanična gostinska kuća predsednika SAD.

Foto:Dmitry Kirsanov / TASS / Profimedia

Nije poznato zašto renoviranje Kamaline zvanične rezidencije traje toliko dugo. CNN prenosi, pozivajući se na reči jednog od zvaničnika nove američke administracije, da ova situacija mnogo iritira potpredsednicu SAD.

„Sve se više nervira zbog toga“, rekao je on. Portparol Kamale Haris se o ovim pitanju nije oglašavao.

Zvanična rezidencija potpredsednika nalazi se na adresi Opservatorijski krug, broj 1 u Vašingtonu.

CNN prenosi da je Harisova nedavno viđena u svom budućem domu, gde je navratila u jednosatnu posetu pre 3 nedelje. Dvoje službenika aktuelne administracije, koji su upoznati sa ovom situaciju kažu da je Harisova, pošto voli da kuva, zatražila da se radovi odrade na kuhinji.

Foto:SAUL LOEB / AFP / Profimedia

Ubrzo nakon inauguracije, pomoćnih Harisove je rekao za CNN da se potpredsednica neće odmah useliti u kuću, pozivajući se na potrebu da se kuća prepravi. Tada nije bilo moguće utvrditi datum useljenja.

Drugi zvaničnik administracije je rekao da je na kuće trebalo obaviti poslove oko dimnjaka, kao i neke druge prepravke.

Podsetimo, Kamala je nedavno prodala svoj stan u San Francisku.

Kamala Haris Foto:Tanjug/AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Kako je pisao Wall Street Journal, ona je prodala stan u kom je živela skoro 17 godina. Stan je prodala za 799.000 dolara, a prodaja je obavljena samo dve nedelje pošto se stan našao na tržištu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar