Kako se odvijao monstruozni čin Austrijanca Haralda Kopica u Zagrebu

Svet 26. sep. 202114:57
Podeli:
Harald Kopitz sa decom Foto: Instagram

Kada je zagrebačka policija u dva časa u noći s petka na subotu dobila prijavu da austrijski državljanin Harald Kopitza (56) na "Fejsbuku" piše oproštajne poruke, malo ko je mislio da će u luksuznoj zgradi gde je ovaj finansijski stručnjak živeo naići na stravičan prizor.

Pročitajte još:

U spavaćoj sobi bilo je mrtvo telo četvorogodišnjaka, a u dnevnoj sobi mrtva tela blizanaca, devojčice i dečaka, koje je prethodno otac uspavao tabletama i zatim zadavio. Kopic je pokazivao znakove života, jer samoubistvo tabletama očito nije uspelo i odmah je prevezen u bolnicu, a Mlinovi, elitno naselje na severu grada, bilo je blokirano.

U iznajmljenom penthausu u petak uveče odvijala se stravična drama sa nesagledivim posledicama, a ovakav zločin u Zagrebu još nije zabeležen. Harald Kopic je čuvao decu preko vikenda, a njegova bivša supruga u to vreme nije bila u Zagrebu. U subotu ujutro u Dubrovniku je, nakon što je primila vest o ubistvu svoje troje dece, hospitalizovana u teškom psihičkom stanju. Nakon lekarske intervencije, majka je otišla u Neum.

Komšije su otkrile da dolazak dece nije ukazivao na bilo kakav problem, jer su često bila kod oca preko vikenda. A onda se na „Fejsbuku“ moglo pročitati pismo ubice, napisano na engleskom: „Zbogom svima.

Izvor: Facebook

Napuštam vas jer ne mogu više. Ljubav mog života Marija D. ostavila me jer je moja bivša žena Dajana K. bila vrlo loša prema njoj i jer nemam više novca. Sve što sam pokušavao raditi zadnjih godinu i po nije uspevalo i čak niti moja braća iz masonske lože nisu htela pomoći, a na kraju nisu mi hteli odgovarati ni na telefonske pozive“. Austrijski biznismen napisao je da su mu pomagali samo najbolji prijatelji Roland i Manfred i brat Helmut i završio je svoje obraćanje na društvenim mrežama „ali sad, sad je kraj. Zato zbogom“.

Neko od njegovih poznanika video je poruku na „Fejsbuku“ i alarmirao policiju, i tako je počela noć užasa. Iskusni policajci koji su se našli u Mlinovima tvrde da tako nešto nikada nisu videli, jer su uz decu bili jastuci kojima ih je otac ugušio. Kada je policija ušla u stan, otac se probudio i bio svestan svega što se događa, a uz decu su bile poređane omiljene igračke.

Komšije Austrijanca dobro poznaju, često je odlazio u lokalni kafić, a u poslednje je vreme bio u vezi sa manekenkom. Svi njegovi poslovi su propali, a mnoge firme koje je imao su ili zatvorene ili su bile u minusu.

Zastupao je i neke lizing firme i bio pod sumnjom da je organizovao mladiće koji su uterivali dugove, ali je Austrijanac sve to demantovao.

Uvek je bio elegantno odeven, sa skupocenim satovima na ruci, a u prošlosti je radio i za velike kompanije poput „Boša“ i „Alkatel“. Rođen je u Beču i često je bio na relaciji Zagreba i austrijskog glavnog grada, a pre petnaestak godina se zastalno preselio u Hrvatsku. Radio je kao finansijski savetnik, posredovao kod kupovina kompanija, a onda su počeli problemi. Prvo sa rastavom, a onda i poslovni.

Harald Kopitz Foto: Facebook/Harald Kopitz

Na društvenim mrežama redovno je objavljivao slike nasmejane dece koja su provodila vikende sa njim, išla na izlete i putovanja. Ništa nije ukazivalo na katastrofu, a policija nikada nije intervenisala zbog prijava o porodičnom nasilju. Iznajmio je skup stan i na mrežama se hvalio da je član masonske lože.

Ukleta kuća

Nakon stravičnog zločina koji se odvijao u Mlinovima, komšije kažu da je reč o ukletoj kući, jer je policija dolazila bezbroj puta na razne intervencije. Svetlo je u penthausu gorelo je te kobne večeri i duboko u noći, kada se očito odvijao zločin koji je zgrozio i Hrvatsku i region.

BONUS VIDEO: Otac zadavio troje dece i pokušao da presudi sebi: Nezapamćen zločin u Zagrebu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar