Kako se nemački ultradesničar osramotio u dečijoj emisiji VIDEO

Svet 13. sep. 202114:18 > 15:11
Podeli:
Foto: Twitter Zdf Screenshot

Nemačka krajnje desna stranka Alternativa za Nemačku (AfD) smatra da se u školama ne uči dovoljno o nemačkoj kulturi i zato se tamošnje medije i ljude na društvenim mrežama zabavlja činjenica da se čelnik stranke Tino Krupala nije uspeo da se seti nijedne nemačke pesme.

Pročitajte još:

Tino (46) je gostovao u informativnom programu za decu nacionalne javne televizije ZDF-a i na pitanje mladog novinara koja mu je najdraža nemačka pesma, vidno zbunjen, nije uspeo da se seti nijedne.

Na iduće pitanje ima li barem najdražeg pesnika, čelnik krajnje desnice uspeo je da promuca ime Hajnriha Hajnea, jednog od najpoznatijih nemačkih pisaca.

Samo koji trenutak pre toga Tino je objašnjavao kako AfD želi da se više nemačkih narodnih pesama i poema uči u školama i da bi nemačke pesnike i mislioce trebalo više ceniti.

Mladi reporter, i sam školarac, odgovorio mu je da učenici moraju da nauče napamet popriličan broj nemačkih pjsama i zatim mu postavio kobno pitanje s početka.

Jedan korisnik je na Tviteru napisao da je pitati Tina o najdražoj pesmi isto što i pitati bivšeg predsednika SAD-a Donalda Trampa koji mu je najdraži citat iz Biblije.

Uoči nemačkih izbora 26. septembra, čelnici svih većih nemačkih stranaka prolaze ‘roštiljanje’ na dečijem programu ZDF-a i odgovaraju na pitanja o kulturi mladih.

BONUS VIDEO: Dragan Đilas o izborima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar