Kako je Keri Simonds postala najmoćnija žena u Britaniji

Svet 03. jun. 202122:12
Podeli:
Boris Džonson i Keri Sajmonds
Boris Džonson i Keri Sajmonds Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Od prošle nedelje, Boris Džonson je oženjen čovek. I to treći put u životu. Gospođa Džonson postala je Keri Simonds, devojka sa kojom je vezu počeo pre nego što je okončao drugi brak. Keri je od prvog dana pod svetlom reflektora, a ona je to iskoristila da postane moćna figura koja itekako ume da nametne svoj uticaj.

PROČITAJTE JOŠ:

Ljubavna priča Keri i Borisa Džonsona počinje 2018. godine, u vreme kada je on bio ministar spoljnih poslova Velike Britanije, ali i još uvek u braku sa drugom suprugom. Zbog fatalne Keri, Džonson je ostavio Marinu Viler sa kojom je bio u braku 25 godina.

Ne samo da ga je rastavila od bivše žene, već je uspela da ga odvede pred oltar.Veruje se da je Džonson zaprosio Keri tokom romantičnog putovanja na Mistik za Božić 2019. godine. Ona je tokom tog putovanja na društvenim mrežama postavila nekoliko romantičnih fotografija na kojima se ljube.

Foto:Rebecca Fulton/Downing Street via AP

Simondsova je objavila vest o veridbi krajem 2019. na Instagramu, kada je javnost obavestila i da je u petom mesecu trudnoće. Par danas ima jednogodišnjeg sina Vilfreda.

Vezu Borisa Džosona, koji zvanično ima petoro dece (nezvanično šestoro), i Keri pratili su brojni skandali, pa je tako jednom prilikom policija reagovala zbog svađe do koje je došlo u njihovom nekadašnjem domu.

Iskustvo u medijima i sa PR-om

Keri je Džonsona pratila na njegovom prvom premijerskom govoru, što ne čudi jer je i ona iz sveta politike – sa 29 godina je postala najmlađi direktor komunikacija u istoriji konzervativaca. Simonds je radila u pres službi Konzervativne stranke od 2010. godine, a dve godine kasnije je bila angažovana u Džonsonovoj uspešnoj kampanji da ponovo bude bude izabran za gradonačelnika Londona.

Trenutno, Keri radi kao savetnik za odnose sa javnošću u američkoj grupi za zaštitu životne sredine Okeana.

Keri Simonds
Keri Simonds Foto:EPA-EFE/WILL OLIVER

Sve veći uticaj na Džonsona

Zabrinutost zbog njenog uticaja na premijera je porasla u januaru 2020. godine, kada se saznalo da je dobila podneske aktivista za zaštitu životinja neposredno pre nego što je vlada odustala od planiranog odstrela jazavaca u Derbiširu.

Udruženje koje predstavlja poljoprivrednike, tvrdilo je da su ovaj sastanak i njen uticaj odgirali ključnu ulogu u vladi ignorišući naučne savete u korist ideje o odstrelu. Prema Gardijanu, sud je dobio dozvolu da ispita kako je odluka donela.

Takođe, navodno je uticala na to da Li Kain ne dobije posao šefa kabineta premijera. Tokom mandata Dominika Kamingsa na mestu glavnog savetnika, Kamings i Keri su predstavljali dve odvojene frakcije koje su uticale na premijera.

Foto:EPA-EFE/NEIL HALL

Kamings je kasnije 2021. godine rekao da je Keri dodeljivala uticajne poslove svojim prijateljima, uključujući sekretara za štampu Alegru Starton.

Odmor u Italiji izvao skandal

U javnosti su se krajem prošle godine pojavile slike koje su dodatno usijale atmosferu u krugu torijevaca – Keri Simonds, verenica premijera Velike Britanije Borisa Džonsona, uživa u odmoru u Italiji, ali bez njega.

Glasine o raskidu Džonsona i Simondsove odbacili su prijatelji para, koji tvrde da rastuća legija političkih protivnika širi takve priče kako bi “destabilizovali” premijera.

Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Ovo se dešava u vreme kad torijevski poslanici – uključujući i njihovog kancelara blagajne Rišija Sunaka – besne zbog ekonomske štete uzrokovane restriktivnim merama zbog pandemije, a glasine kolaju o mentalnom i fizičkom stanju Džonsona kao i o njegovom bogatstvu.

Fotografije 32-godišnje Džonsonove verenice kako se odmara u hotelu Tremeco na jezeru Komo, gde noćenje košta 600 funti, podsetila su neke britanske poslanike na slike tragično preminule princeze Dajane kad je 1992. pozirala ispred Tadž Mahala, što je poslalo svetu signal da je njen brak sa princom Čarlsom osuđen na propast.

Keri Simonds i Boris Džonson
Keri Simonds i Boris Džonson Foto:EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Bliski saveznici Džonsona tvrdili su da su on i Simondsova “zabrinuti zbog novca” i da se plaše da neće moći da priušte dadilju za svog sinčića, kako je preneo Liverpoolecho.co.uk. Džonson je pobesneo zbog izveštaja prema kojem je on finansijski preopterećen da bi podržao svojih ukupno šestoro dece i da mu nedostaje bivša žena Marina Viler.

Bivši Džonsonov savetnik, koji je ostao blizak Vilerovoj, okrivljen je za “brutalni i lični” napad, a jedan izvor tvrdi da je već priznao krivicu i izvinio se.

Neki torijevci se čak plaše da bi kombinacija ličnih i političkih problema mogla odvesti Džonsona do ostavke pre sledećih izbora.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar