Kafić u Austriji uslužuje samo nevakcinisane

Svet 10. avg. 202122:22
Podeli:
Austrija, kafić
Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Dok u celoj Austriji važi pravilo da u kafiće i restorane mogu odlaziti osobe koje imaju sertifikat o vakcinaciji, potvrdu o preležanom kovidu 19 ili negativan test, u kafeu „Štrobl“ na Volfgangzeu u pokrajini Salcburg doneta je odluka da se uslužuju samo nevakcinisane osobe.

Ko želi da dođe u ovaj kafić ne sme da bude vakcinisan, a vlasnica odbija svaki razgovor u vezi njene odluke.

Na pitanje zašto vakcinisani nisu dobrodošli, vlasnica malog kafića koji radi u sklopu njene bio-prodavnice nije htela da odgovorii, prenosi Fenix magazin. Ne samo medijima, odnosno austrijskom radiju i televiziji ORF i drugim dnevnim listovima, nego ni gradonačelniku, opštinskim vlastima i turističkim radnicima u Stroblu na Wolfgangseeu.

„Pravno gledano je to u redu. Možemo samo da se smejemo tome i da apelujemo na ljude da ne idu u taj kafić“, rekao je gradonačelnik Jozef Vajkinger.

Pored opštine, od kafića se distancirala i turistička organizacija regiona Volfgangze.

Austrijski mediji navode da je vakcinacija protiv koronavirusa napravila popriličan razdor u mnogim društvima, pa tako i u Austriji, gde su podele na vakcinisane i nevakcinisane i sve češće spominjane privilegije za vakcinisane osobe doprinele i sve brojnijim ekstremnim ponašanjima.

BONUS VIDEO: Kako je nastala vakcina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram