Kadirov pozvao Pompea u svoje rodno selo u Čečeniji

Svet 21. jul. 202015:32
Podeli:
Foto: EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK

Reagujući na nove sankcije koje je američki Stejt dipartment uveo protiv njega zbog navodnih kršenja ljudskih prava u Čečeniji, lider te ruske republike Ramzan Kadirov pozvao je državnog sekretara SAD Majka Pompea u svoje rodno selo na razgovor o tome ko zapravo krši ljudska prava.

„Kao što znate, uvršten sam na još jednu listu ljudi pod sankcijama. Očigledno, Amerikanci ih imaju mnogo. Toliko sam se uplašio da sam se vratio u svoje rodno selo Benoj. Pompeo, dođi ovamo, ovde je veoma lepo. Da vidimo ko krši koja prava“, izjavio je Kadirov za javni medijski servis u Čečeniji, a prenosi Tas s.

Odluku o uvođenju novih, viznih sankcija protiv Kadirova, Stejt dipartment je saopštio juče, a doneta je u skladu sa zakonom koji omogućava izricanje zabrane ulaska u SAD stranim državljanima koje američke vlasti smatraju odgovornim za kršenje ljudskih prava.

Osim Kadirova, sankcijama su obuhvaćene njegova supruga i dve ćerke.

Kako navodi Tas s, Kadirov je sankcije nazvao bezuspešnim pokušajem unošenja razdora u njegovu porodicu, i pozvao zvaničnike Stejt dipartmenta da dođu u Čečeniju i sami se uvere u stepen podrške koju on uživa među tamošnjim stanovništvom.

Komentari

Vaš komentar