Jović o Milu: Gotov li je?

Svet 05. sep. 202116:40
Podeli:
Milo Djukanovic
Milo Đukanović Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Profesor Fakulteta političkih nauka iz Zagreba Dejan Jović poručio je, komentarišući današnja događanja na Cetinju, da je predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Ðukanović doživeo "poraz", koji je "možda čak i ozbiljniji nego onaj od 30. avgusta 2020. godine" kada je DPS doživeo poraz na parlamentarnim izborima.

Pročitajte još:

„Milo Ðukanović je izgubio međunarodnu podršku, uhapšen mu savetnik za bezbednost, nije uspeo šta je naumio i najavio. Gotov li je?“, napisao je Jović na Tviteru.

Podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ustoličen je danas u Cetinjskom manastiru. U svojoj besedi poručio je da nije došao da mu bilo ko služi, već da služi narodu. Tenzije su, kako je istakao, veštački izazvane i predstoji dug period prevazilaženja sukoba. Prethodno je Veselin Veljović uhapšen zbog napada na policiju, potvrdio je premijer Zdravko Krivokapić.

 

Na Cetinju su tokom dana viđeni žestoki sukobi između policije i demonstranata koji se protive ustoličenju mitropolita u Cetinjskom manastiru. Demonstranti su u više navrata zasipali policiju kamenjem i Molotovljevim koktelima, na šta je policija odgovorila suzavcem.

BONUS VIDEO:  Privođenje Veselina Veljovića

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar