Još jedan udarac za Trampa: Tviter i Fejsbuk mu brišu objave

Svet 07. jan. 202109:35
Podeli:
Foto:Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong

Tviter je povukao objave Donalda Trampa, blokirao njegov nalog na 12 sati i zapretio mu trajnim uklanjanjem, što su dosad neviđene mere donesene nakon nasilja njegovih pristalica koji su u sredu hteli da nasilno spreče potvrdu rezultata američkih predsedničkih izbora.

Pročitajte još:

Na videosnimcima koju su ranije povukli Facebook i YouTube, predsednik u odlasku poziva svoje pristalice koje su upale u Kapitol Hil da se „vrate kući“, ali i ponavlja tvrdnju da su izbori „ukradeni“.

Pre upada u parlament izbili su sukobi demonstranata i policije nedugo pošto se Tramp obratio hiljadama ljudi na protestu ispred Kongresa i usijao atmosferu ponavljajući nepotkrepljene tvrdnje o izbornoj prevari.

Trampov nalog na Fejsbuku sa 35 miliona pratilaca zaključan je na 24 sata, a i Instagram je najavio sličnu odluku, piše CNN.

EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Trampove pristalice sukobile su se juče sa policijom na stepenicama Kapitola, a potom i upali u Kongres. Trenutno, Trampove pristalice “divljaju” u samoj zgradi, dok Aron Dejvis javlja da je Ministarstvo odbrane odbilo zahtev DC-a da pošalju Nacionalnu gardu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar