Jordanska policija razbila proteste, uhapšene desetine ljudi

Svet 25. mar. 202100:44
Podeli:
Foto:REUTERS/Muath Freij

Jordanska policija danas je prekinula proteste u Amanu i drugim gradovima u kojima se obeležava 10. godišnjica prodemokratskih demonstracija poznatih kao Arapsko proleće, a vlasti su pritvorile desetine aktivista.

POGLEDAJTE JOŠ:

Svedoci su potvrdili agenciji da je policija u Amanu uhapsila nekoliko ljudi koji su prkosili vladinoj zabrani okupljanja i sprečila prilaz drugima koji su se uputili u centar grada, a veliki broj policijaca uz desetine specijalnih vozila za razbijanje nereda opkolilo je glavne gradske ulice kako bi se zaustavilo bilo kakvo okupljanje.

Rojters prenosi da su manji protesti prekinuti u nekoliko gradova širom zemlje i tom prilikom su uhapšeni istaknuti lokalni aktivisti.

Ministar unutrašnjih poslova Mazen al Faraia izjavio je da kraljevina neće tolerisati proteste koji bi pogoršali trenutnu zdravstvenu krizu.

Foto:Khalil MAZRAAWI / AFP / Profimedia

Policija je nedavno koristila suzavac za suzbijanje demonstracija koje su izbile u mnogim gradovima i naseljima širom Jordana zbog restriktivnih mera uvedenih radi suzbijanja širenja virusa korona i u znak protesta zbog uvođenja policijskog časa, navodi agencija.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram