Jordanski princ: Oglušiću se o naredbu vojske

Svet 05. apr. 202116:59
Podeli:
Princ Hamza bin Al Husein
Princ Hamza bin Al Husein Foto: REUTERS/Ali Jarekji/File Photo

Jordanski princ Hamza, koji je od subote u kućnom pritvoru, objavio je danas snimak u kojem poručuje da će se oglušiti o naredbu vojske da prekine komunikaciju sa spoljnim svetom.

Pročitajte još:

Princ Hamza, polubrat jordanskog kralja Abdulaha i bivši prestolonaslednik, u snimku koji je objavila jordanska opozicija, kaže da će proširiti svoje aktivnosti uprkos tome što mu je sve zabranjeno, čak i da se oglašava, preneo je Rojters.

Hamza je optužen da je kovao zaveru sa strancima s ciljem da destabilizuje Jordan.

„Sigurno neću poslušati kad vam kažu da ne možete ići napolje ili tvitovati ili obratiti se ljudima, već je samo dozvoljeno da vidite porodicu“, rekao je princ u snimku koji je distribuiran prijateljima i njegovim kontaktima.

U subotu ga je vojska upozorila zbog akcija koje podrivaju „bezbednost i stabilnost“ u Jordanu, a on je kasnije rekao da je u kućnom pritvoru.

Jordanski zvaničnici su saopštili u nedelju da se princ Hamza povezao sa ljudima koji su imali kontakt sa inostranim elementima, kako bi skovao zaveru s ciljem destabilizovanja Jordana, važnog saveznika Sjedinjenih Američkih Država.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar