Joanikije se testirao: Ima zapaljenje pluća

Svet 04. nov. 202012:32 > 12:38
Podeli:
Episkop Joanikije Foto: MCP

Vladika Joanikije ima minimalan fokus zapaljenja na desnom plućnom krilu, a sprovedeno je i PCR testiranje, objavila je Eparhija budimljansko-nikšićka na svom sajtu.

Iz ove eparhije navode da je jutros izvršen detaljni lekarski pregled vladike Joanikija na osnovu kojeg se sa sigurnošću može reći da je episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije urednog zdravstvenog stanja.

“Radiografija pluća ne pokazuje promene, dok je nakon CT pregleda (skener) ustanovljeno da Vladika ima minimalan fokus zapaljenja na desnom plućnom krilu. Sprovedeno je PCR testiranje, čiji rezultat očekujemo i o čemu ćemo zasebno izvestiti. Nakon sprovedenih dijagnostičkih procedura, pregledan je konzilijarno od strane lekara Opšte bolnice Berane i ordinirana je odgovarajuća terapija”, navodi se u saoštenju i dodaje da je Joanikije dobrog opšteg stanja i vitalnih parametara (telesna temperatura, saturacija i krvni pritisak su u fiziološkim granicama) i nije indikovan prijem na bolničko lečenje, već je upućen na kućno praćenje uz nadzor lekara.

Pročitajte još...

“O daljem zdravstvenom stanju Vladike javnost će biti blagovremeno obeveštena isključivo preko zvaničnih glasila Eparhije budimljansko-nikšićke”, poručuju iz ove eparhije.

Podsetimo, pojedini mediji objavili su i da je mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić, pozitivan na koronavirus. Međutim, on je to demnatovao na svom zvaničom Tviter nalogu i napisao “da to su u pitanju nesitine” i “da tako nešto ne bi krio od javnosti”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar