Joanikije sa Krivokapićem: Vreme velikih promena za Nikšić

Svet 22. feb. 202110:16
Podeli:
Foto: Ostrog TV Studio/Youtube

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije sastao se sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i predsednikom parlamenta Aleksom Bečićem u Hramu Sv. Vasilija u Nikšiću, gde je ocenio da je ovo vreme velikih promena za taj grad, kojima se, kako je rekao, iskreno nada.

Pročitajte još:

Joanikije je rekao da je narodu potrebna obnova dijaloga i poverenja u svakom pogledu, kao i obnova hrama. „Nadam se da će ova današnja poseta biti dobar znak za preporod Nikšića i za svaki uspeh naše vlasti u svemu što dobro čini i planira“, naveo je juče Joanikije u razgovoru sa Krivokapićem i Bečićem u nikšićkom hramu.

„Treba da se trudimo i da radimo da sve bude na bolje. U ovoj godini se nadamo da ćemo obratiti pažnju i na ovaj sveti hram, koji je već malo oronuo. Zbog lošeg odnosa sa prethodnom vlašću došli smo u situaciju da se suočimo sa situacijom da je hram dosta zapušten“, rekao je Joanikije.

Krivokapić je rekao da je Hram u Nikšiću hram njegovog detinjstva, prenosi RTCG.

„Ovaj hram je nastao kao potreba kralja Nikole da ukaže narodu na postojanje vere, pa je pored njegovog dvorca nikao ovaj velelepni hram. Ako je on kao vladar ima takav odnos, treba da i ostali vladari imaju isti. Ovo je prilika da mi kao vlada preispitamo sve mogućnosti da sačuvamo hram. Jedan je od retkih hramova koji nije u poslednje vreme freskopisan. Nikšić to zaslužuje“, rekao je on i dodao da ih je episkop Joanikije sa pravom podsetio na obaveze koje imaju.

Prema rečima Bečića, Nikšić je prelep grad i da na manjem mestu ne postoji toliko potencijala i bogatstava.

„Potrebno je da se konačno okrenemo stvaranju novih vrednosti koja znači opstanak dece i mladosti“, poručio je Bečić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar