Jerevan: Nadamo se da će se Baku povući sa naše teritorije

Svet 15. maj. 202116:55
Podeli:
Nikol Pašinjan Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN

"Jerevan izražava nadu da će Baku odustati od dalje ekskalacije i da će povući svoje trupe sa jermenskih teritorija", izjavila je danas predstavnica jermenskog ministarstva spoljnih poslova Ana Nagdalijan.

Pročitajte još:

„Ponovo ističemo da je Azerbejdžan upao na suverenu teritoriju Jermenije. Zahvalni smo porukama koje su naši partneri iz inostranstva uputili Azerbejdžanu da odmah povuče svoje vojne formacije sa jermenskih teritorija.

„Ministarstvo spoljnih poslova Jermenije izražava nadu da će Baku poslušati ove savete i da neće dodatno pogoršavati situaciju. Jermenija je odlučna da preduzme sve potrebne mere radi očuvanja svog teritorijalnog integriteta i o tome smo obavestili i naše partnere u inostranstvu“, poručila je Nagdalijanova.

Vršilac dužnosti premijera Jermenije Nikol Pašinijan upozorio je prošle srede da su azerbejdžanske oružane snage upale 3,5 kilometara u teritoriju Jeremenije.

Nakon obustave oružanih sukoba između Jermenije i Azerbejdžana prošle jeseni povremeno izbijaju pogranične razmirice između dve strane.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar