Jerevan demantovao Baku da im je srušen avion Su-25

Svet 17. okt. 202013:43
Podeli:
Foto:Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je danas da je njihova odbrana srušila jermenski borbeni avion Su-25. Međutim, jermensko ministarstvo odbrane negiralo je tvrdnje iz Bakua, i nazvalo ih dezinformacijama.

„U 11:11 časova po lokalnom vremenu, azerbejdžanske defanzivne snage su uništile avion Su-25 koji je pripadao jermenskoj vojsci. Pilot je želeo da gađa pozicije azerbejdzanske armije u pravcu Dzabrajil regije“, navodi se u saopštenju ministarstva odbrana Azerbejdžana, prenosi TAS S.

Pročitajte još:

Jermensko ministarstvo odbrane je negiralo tvrdnje iz Bakua, i nazvalo ih dezinformacijama.

„Saopštenje ministarstva odbrane Azerbejdžana da su 17. oktobra navodno srušili naš avion je samo još jedna u nizu netačnih informacija“, rekla je Šušan Stepanjan, sekretar pres službe ministarstva odbrane Jermenije.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev je ranije danas rekao da su azerbejdžanske snage preuzele kontrolu nad gradom Fizuli i još sedam sela u okolini grada koji pripada Nagorno-Karabahu.

On je rekao i da su raketni napadi na grad Gandza ratni zločin i da je jermensko političko vođstvo odgovorno za granatiranje civila, preneo je TAS S.

BONUS VIDEO

Komentari

Vaš komentar