Izrael: Premijera Beneta vređale Netanijahuove pristalice

Svet 13. jun. 202121:57
Podeli:
Benjamin Netanijahu
Benjamin Netanijahu Foto: Debbie Hill/Pool via REUTERS/File Photo

Pristalice odlazećeg izraelskog premijera Benjamina Netanijahua vređale su večeras novog premijera Naftalija Beneta tokom sednice parlamenta na kojoj je izabrana njegova vlada, javlja Rojters.

Britanska agencija navodi da su Natanijahuove pristalice iz redova ortdodoksnih ultradesničara na bučnoj sednici dobacivale Benetu “sramota“ i “lažovu“.

Benet je u govoru pred Knesetom, tokom kojeg su ga Netanijahuove pristalice neprekidno prekidale pomenutim uvredama, zahvalio bivšem premijeru na svemu što je učinio za državu Izrael.

Rojters, međutim, dodaje da je Benet (49) dok je služio Netanijahuu (71) kao šef kabineta i pogotovo kasnije kao ministar odbrane, imao zategnute odnose sa odlazećim izraelskim premijerom.

Izraelski parlament izabrao je večeras novu koalicionu vladu te zemlje, čime je okončana 12 godina duga vladavina Benjamina Netanijahua.

Desničar Benet biće, kako je ranije izvestio AP, na čelu raznolike i krhke koalicije koja se sastoji od osam partija, među kojima postoje duboke ideološke razlike.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar