Izrael će nabaviti 6 miliona doza vakcina za decu od 5 do 11 godina

Svet 25. okt. 202110:46 > 10:47
Podeli:
Izrael Tel Aviv vakcinacija deca
Vakcinacija dece u Tel Avivu EPA-EFE/ABIR SULTAN

Izrael će nabaviti šest miliona doza vakcina kompanija Fajzer/Bajontek početkom januara kako bi se pomoglo u kampanji vakcinacije dece od pet do 11 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Očekuje se da će kampanja početi u nedeljama nakon što Američka agencija za hranu i lekove (FDA) odobri vakcinu, preneo je „Tajms of Izrael“ pozivajući se na radio „Kan“.

U izveštaju radija se dodaje da Izrael trenutno ima dovoljno vakcina da otpočne vakcinacionu kampanju i da će novi kontigent takođe služiti kao buster doze za tinejdžere od 12 do 15 godina u januaru, kada stignu na red za treću dozu.

Izrael će izdvojiti 3 milijarde dolara za borbu protiv korone

Premijer Izraela Naftali Benet najavio je da će ta zemlja izdvojiti tri milijarde dolara za borbu protiv narednih kovid talasa u zemlji.

„Uspostavljamo ekonomsku i medicinsku bezbednost sa 10 milijardi šekela (tri milijarde dolara) za buduće talase korona virusa“, izjavio je Benet, preneo je list „Harec“.

On je dodao da Izrael izlazi iz talasa izazvanog delta sojem, uz navođenje podataka ministarstva zdravlja koji sugerišu da se pandemija u Izraelu ublažava.

Izrael je u nedelju zabeležio 324 kovid slučajeva, od tog broja, 65 odsto ljudi je nevakcinisano.

Benet je takođe dodao da Izrael ne bi trebalo da očekuje da će zelena propusnica, koja omogućava ulaz u javna mesta, biti ukinuta, jer „građane čuva bezbednim i dozvoljava zemlji da bude otvorena“.

BONUS VIDEO: Izraelci primaju treću dozu vakcine

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar