Izlazne ankete: Partija Bojka Borisova vodi na izborima

Svet 04. apr. 202120:26
Podeli:
Bugarska izbori glasanje Bojko Borisov
Bojko Borisov na glasanju Foto:EPA-EFE/GOVERNMENT PRESS OFFICE

Konzervativna stranka Građani za evropski razvoj Bugarske (GERB) premijera Bojka Borisova vodi na danas održanim parlamentarnim izborima sa oko 25 odsto glasova, prve su procene izlaznih anketa po zatvaranju birališta.

Prema tim procenama, nova populistička formacija televizijskog voditelja Slavija Trifonova, poznatog po žestokim kritikama vlasti, druga je zajedno sa socijalistima sa 15 do 17 odsto glasova.

Odziv birača do 17.00 bio je oko 40 odsto.

POGLEDAJTE JOŠ:

U Bugarskoj su danas održani parlamentarni izbori posle i višemesečnih masovnih protesta zbog korupcije, zamrznutih reformi i stagnacije privrede u toj najsiromašnijoj članici Evropske unije.

Prema ranijim ispitivanjima javnog mnjenja, stranka Bojka Borisova je daleko od osvajanja apsolutne većine i mogućnosti da samostalno formira vladu.

Oko 12.000 biračkih mesta otvoreno je u 7 časova, a pravo glasa do večeras u 20 časova imalo je 6.7 miliona ljudi, dok će u 66 drugih zemalja biti otvoreno još 465 biračkih mesta.

Više od 3.400 posmatrača pratilo je proces glasanja, a radnici pet socioloških agencija rade na pripremi izlaznih anketa.

Konačni rezultati neće biti poznati pre četvrtka.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar