Izetbegović: Učinićemo sve da se na svoj način osvetimo

Svet 31. jul. 202117:30 > 17:36
Podeli:
Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović rekao je danas da su Bošnjaci postali nezaobilazan faktor ne samo u BiH nego i na Balkanu i da će učiniti sve da politički nađačaju i da se na svoj način osvete.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Nema više nijednog pitanja da, kada racunaju šta će se desiti i kada razmišljaju šta će uraditi, u formulu ne ubace i bošnjački narod“, rekao je Izetbegović u Fazlagića Kuli pored Gacka na obeležavanju 29. godišnjice formiranja Samostalnog gatačkog bataljona „Šargan“.

Izetbegović je, govoreći o proteklom ratu, istakao, kako je naveo, žrtvu, trud i angažman uložen u odbranu BiH.

On je rekao da su Bošnjaci i bosanski patrioti izvanredni ljudi i da nema šta nisu izdržali.

„Svugde su bili dobri, ali nisu sve jedinice bile iste. “Šargan“ je sasvim sigurno jedna od najboljih jedinica Armije RBiH“, tvrdi Izetbegović koji je hvalio uspehe te jedinice na ratištima širom BiH.

„Ovih dana počinje neko drugo poluvreme. Neće ono biti vojno. Učinićemo sve da ono bude političko i da polako nađačamo i da se na svoj način osvetimo. Naša osveta će biti da ćemo napraviti jedno uređeno društvo, jednu evropsku zemlju u kojoj će biti civilizacijski odnosi“, kazao je Izetbegović.

Govoreći o negiranju genocida, Izetbegović je kazao da će, kako tvrdi, BiH braniti istina, ali i garanti Dejtonskog mirovnog sporazuma poput SAD-a i Evropske unije.

„NATO je u BiH. Ovde su Amerikanci i Evropljani. Nigde otići neće“, zaključio je Izetbegović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram