Izetbegović: Sledi rat nerava između Srpske i međunarodne zajednice

Svet 11. avg. 202109:34 > 09:35
Podeli:
Foto: EPA-EFE/ALAA BADARNEH

Predsednik SDA Bakir Izetbegović ocenio je sinoć da sledi politička i diplomatska "borba nerava" između političara iz Republike Srpske i međunarodne zajednice, nakon što je bivši visoki predstavnik Valentin Incko nametnuo zakon o kažnjavanju negiranja genocida, a političari iz RS odlučili da bojkotuju institucije BiH.

PROČITAJTE JOŠ:

Izetbegovć smatra da se ovaj „istorijski momenat i zaplet“ mogao odgađati, ali da se nije mogao izbeći, prenosi Klix.ba.

Tvrdi da je međunarodna zajednica odlučila da se suprostavi, „destruktivnoj politici“ predsednika SNSD Milorada Dodika.

„Uporno delovanje SDA, u zemlji i inostranstvu, pomoglo je da se stvori nova odlučnost kojoj svedočimo“, rekao je Izetbegović na Svečanoj akademija povodom 31. godišnjice od osnivanja Opštinskog odbora SDA Kakanj.

Poručio je i da su institucije države BiH dužne da brane njene granice, teritorijalni integritet i ustavnopravni poredak, a da sudovi moraju da sude onima koji ne poštuju zakone.

„Trenutna kriza je izazvana pitanjem prihvatanja istine o zločinima koje su ustanovili međunarodni sudovi. SNSD smatra da ima pravo da negira te istine, da slavi zločine i odlikuje zločince. Blokirali su državu u odbrani takvog „prava“. Može li to da pobedi? Ne verujem da će laž, varvarstvo i arogancija nađačati istinu i civilizacijske vrednosti“, kazao je Izetbegović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar