Izetbegović o Dodikovim najavama: Tresla se gora, a rodio miš

Svet 19. okt. 202114:10
Podeli:
Foto: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Komentarišući najavu predsednika SNSD-a Milorada Dodika da će Republika Srpska preuzeti pojedine državne nadležnosti, predsednik SDA Bakir Izetbegović je izjavio da će se desiti "tresla se gora, rodio se miš".

Pročitajte još:

To je naveo u Sarajevu tokom obeležavanja 18. godišnjice smrti oca i prvog predsednika Predsedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Poručio je da je juče imao, kako je rekao, ozbiljan sastanak sa predsednikom HDZ-a Draganom Čovićem. Istakao je da su se usaglasili da će učiniti sve da se sačuva mir i stabilnost.

„Da ne odemo u neke loše scenarije koje nam neki pokušavaju napraviti u Bosni i Hercegovini“, dodaje.

Na pitanje da li Čović igra dvostruku igru sa Dodikom, odgovorio je da, kako je kazaoU osvrtu na Dodikovo obećanje da će Republika Srpska preuzeti pojedine državne nadležnosti, poručio je da se neće desiti podjela Bosne i Hercegovine. Kako je kazao, ne može predvidjeti iracionalna ponašanja., hrvatskom faktoru nekad dobro dođe pritisak da se ubrzaju rješenja za Izborni zakon. Ali, ne očekuje da predsjednik HDZ-a „uđe u neke loše scenarije“.

„Mislim da Čoviću i ozbiljnim hrvatskim političarima ne pada na pamet da uđu u neke loše scenarije. To sam jučer jasno i nedvosmisleno čuo od Čovića“, kazao je Izetbegović.

U osvrtu na Dodikovo obećanje da će Republika Srpska preuzeti pojedine državne nadležnosti, poručio je da se neće desiti podela Bosne i Hercegovine. Kako je kazao, ne može predvideti iracionalna ponašanja. Očekuje da će među političarima u Republici Srpskoj biti sve više onih koji neće podržati Dodikove zahteve.

„Sve će se svesti na to da se tresla gora, a rodio miš“, ocenio je.

BONUS VIDEO: Dodik i harmonika u predsedništvu BiH

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar